HTML

Hajmosás

2013.04.01. 10:44 csanadvary

Mivel hónapok óta kétnaponta, lassan naponta kényszerít gyakori mosásra a hajam, ezért mostantól betartok a samponoknak. A szakoldalak szerint hanyagoljuk a Sodium Laurath Sulfate- ot tartalmazó samponokat, buzdítanak a drágább de természetes összetevőkből álló készítményekre. Én az olcsó de jó dolgoknak vagyok a híve. Így amit az idősektől hallottam, itt összeolvastam, annak hiszek. Hajmosásra régen háziszappant használtak, én most a Baba ph semleges samponját használom, bár ez sem az igazi, mert tartalmazza a fenti anyagot.

Öblítésre egy egész citromot írtak egy liter vízhez, rövid a hajam, ezért a fele is elég, azaz fél citrom fél liter vízhez, és leöblíteni.

A tojásos-citromos sampon természetes fényt ad a hajnak. Elkészítéséhez keverj össze egy citrom levét egy egész tojással és pár csepp illóolajjal.

Hogy milyen illóolajokat használj?

ZSÍROS hajra citromot, borsmentát, citromfüvet, teafát,, zsályát vagy rozmaringot ajánlanak.

A borsmenta élénkíti a vérkeringést.


SZÁRAZ hajra narancsot, levendulát, grapefruit-ot

Vörös hajra: narancs illóolaj
Szőke hajra: citrom illóolaj

A hajmosás után citromleves vagy almaecetes hajöblítést alkalmazz. Az almaecet sötétebb hajúaknak, sajna egy kicsit szagos. De dús lesz tőle a haj.


Fél citrom levével vagy 1 evőkanál almaecettel + 2 csésze kamillatea vagy langyos víz keverékével -
csillogóan selymessé varázsolod, és egyúttal fixálod is a hajad.

Ajánlott még a sörrel való öblítés, és a csalánteával

Szólj hozzá!

Címkék: haj citromos hajmosás hajápolás almaecetes

A bejegyzés trackback címe:

https://csanady.blog.hu/api/trackback/id/tr635186916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása